vadvilág magyar természetfotósok egyesülete

Szabó Géza:

Bemutatkozás:

2015 óta fotózom komolyabban. Addig csak rácsodálkoztam a természet szépségére, de nem éreztem különösebb késztetést, hogy azt meg is örökítsem.

A feleségem Szabó Irma révén kerültem közel a Vadvilág fotóklubhoz, és éppen eleget lógtam velük Izlandtól, Toszkánán át, Skandináviáig ahhoz, hogy megtanuljam értékelni a pillanat varázsát. Azt a pillanatot, ami egyszeri és megismételhetetlen.

És nem számít az, hogy hajnalban, sötétben, zimankóban kell kimenni és órák hosszat gyalogolni, ahhoz, hogy elérd azt a helyet ahonnan kis szerencsével csodát fogsz látni. Ezt bizony meg kell élni, és ha már megélted, jó dolog azt meg is örökíteni magadnak és másoknak.

2018-ban szereztem meg az AFIAP minősítést. 2019-ben évben felvételt nyertem a Vadvilág fotóklubba, amire nagyon büszke vagyok. 2021-ben EFIAP minősítést szereztem.

2022-ben elért eredményeim:

Memorial Maria Luisa 16 ezres pályázaton Madár kategóriában 1 kiállított magasra értékelt fotó.

Magyar Sajtófotó Pályázat Természet kategória első díj

Mkapa African Wildlife Photography Awards  pályázaton Nairobi Nemzetei múzeumban kiállított fotó

Golden Turtle pályázaton kiállított fotó és a kiadott könyv borítón az Ő fotója szerepel

Biatorbágy 11-dik Fotószalon Gömbölyű kategória 2. díj

Birdo – Az Év Madárfotósa pályázaton Madarak és környezetük kategória első díj, Részletek kategória 3. díj

……

I’ve been taking photos more seriously since 2015. Until then, I was just amazed at the beauty of nature, but I didn’t feel any particular urge to perpetuate it. Through my wife Irma Szabó, I got close to the Wildlife Photo Club, and I just hung out with them enough from Iceland, through Tuscany, to Scandinavia, to learn to appreciate the charm of the moment. The moment that is one-time and unrepeatable. And it doesn’t matter that you have to go out at dawn, in the dark, in wintry and walk for hours to reach the place from which you will see a miracle with a little luck. Surely you have to live this, and if you have already lived it, it is a good thing to perpetuate it for yourself and others. In 2018, I earned the AFIAP certification. In 2019, I was admitted to the Wildlife Photo Club, which I am very proud of. In 2021, I earned an EFIAP certification

7
error: vadvilag.hu