vadvilág magyar természetfotósok egyesülete

Imre Anikó:

Bemutatkozás:

Budapesten születtem, így városi gyermekként nem sokat tudtam a fényképezés sokszínűségéről.

A férjem révén azonban egyszer csak kitárult előttem ez a titokzatosnak látszó világ, és ösztönzésére a fényképezőgép is elmaradhatatlan társam lett. Végzettségem révén (stylist) a divat szakmában dolgoztam, mint tervező, így közel állt hozzám az alkotási vágy kifogyhatatlan érzése. Rögtön Canon rendszerrel kezdtem el fotózni, először analóg Canon EOS 3-as gépvázzal, majd pár évre rá digitálisan fényképezek. Én inkább az érzelmek, a történések és a vizuális élményekben keresem a fénykép mondanivalóját. Az élet állandó körforgásából keresem azokat a parányi eseményeket, drámákat, villanásnyi történéseket, amelyek egyszeriek és megismételhetetlenek. Boldogsággal tölt el egy szép fotómodell, virág, táj, vagy egy vadállat fényképe, amit fáradságos munkával, akár közösen hoztunk létre.

A fotográfia mindennapjaim részévé vált, és már csak ennek élek hivatásos fotográfusként. 2003-tól a Thomas Picture Kft. tulajdonosaként fotókurzusok terepgyakorlatain tanítom a fényképezés fortélyait, illetve természet, modell és művészfotós workshopok vezetőjeként haladó fényképészekkel foglalkozom.

Képeim már eddig is nagyon sok kiállításon, kiadványban, folyóiratban és könyvben jelentek meg.

A legbüszkébb a 2005 IFWP díjaimra vagyok, melyet madár és növény kategóriában kaptam.

Az elért sikereim arra ösztönöznek, hogy folytassam eddigi munkámat, és segítsem a tehetséges fiatal fotósok személyiségének, látásmódjának fejlesztését. S ha meglátok egy jó fotótémát szívem megtelik szeretettel, és úgy megdobban, mint amikor a keresőben megtalálom és létrehozom a képet.

7
error: vadvilag.hu