vadvilág magyar természetfotósok egyesülete

Imre Tamás:

Bemutatkozás:

A természetfényképezés már egészen korán magával ragadott. Szülővárosom, Budapest és környéke manapság is a felfedezés örömét kínálja egy természetfotós számára. A világörökség részét képező Hortobágyi Nemzeti Park az egyik kedvenc fotósterületem. Még évtizedekkel ezelőtt a Magyar Természetjáró Szövetség legifjabb tagjaként túrautak sokaságán ismerkedhettem a természeti látnivalókkal. Akkoriban rendkívül gazdag növény és állatvilág képe fogadott. Hamar megfogott az élmények sokszínűsége, és talán ennek is köszönhetően, azóta több százezer kilométert tettem meg hazai és külföldi tájakon egyaránt. Elmaradhatatlan társam lett a fényképezőgép, amelynek objektívje évtizedeken át kínált, és még ma is kínál betekintést a természet örök újrakezdésébe, drámai történéseibe.

A gépvázam megörökíti a színeket, formákat és hangulatokat. Ezek az elemek a természetfotós tudatában, szívében és lelkében egységbe rendeződnek, és az elkészült felvételek vallanak alkotójáról, a természet és az ember kapcsolatáról. A jelenlegi modern fototechnikát, azonban kiváló eszköznek tekintem ahhoz, hogy hivatásos Nikon Professional fotográfusként a valós folyamatokat és eseményeket mutathassam be. Gondolatokat szeretnék életre kelteni a szemlélőben, hiszen képeimmel partnereket keresek abban, hogy a szépség, a látvány mögött felismerjék a sérülékenységet, az összefogás szükségességét természeti környezetünk megóvásáért.

Az elmúlt évtizedben a természetfotózás életem szerves részévé vált. Magyarország legismertebb természetfotó iskolájának, a fotooktatas.hu tulajdonosa és vezetőtanáraként a mesterség-beli tudás fortélyaival ismertetem meg az érdeklődőket. Képeimmel nem csupán könyvekben, kiadványokban, folyóiratokban és kiállításokon találkozhatnak, hanem általános és középiskolai természetvédelmi plakátokon és oktatási DVD anyagokon is.

Az online Természetfotó Magazin főszerkesztőjeként, és Nikon Professional fotográfusként dolgozom. A Nikon Nagyköveteként a professzionális MILC és DSLR termékeket tesztelem és a tudást, a szerzett tapasztalatokat átadom a szemináriumokon, workshopokon, előadásokon és a fotósiskolában.

2005-ben alapítottuk a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületét.

Egy gondolattal zárnám soraimat: „Amennyiben fotósként igazán látni akarsz, ne csupán a szemeidet nyisd ki. Tárd ki szívedet és elmédet is, mely látszani fog művészi fényképeiden!”

7
error: vadvilag.hu