vadvilág magyar természetfotósok egyesülete

Gyóni Magdolna:

Bemutatkozás:

Már gyermekkoromban érdekelt a fotózás. 12 évesen (a 60-as évek elején) kértem és kaptam az első fényképezőgépemet, egy Fed2 használt gépet. Emlékeim szerint ez egy manuális beállítású gép volt, ami fekete-fehér filmre fotózott. Magamtól tapasztaltam ki a gép használatát.

Mivel gyerekkoromban Somogyban éltem, gyakran kirándultunk, jártuk a környező erdőket, mezőket. A természet szeretete és a fotózás kezdett összekapcsolódni. Középiskolában biológia szakos voltam, így ehhez – a biológia tanáron révén – a természet megismerésének igénye is társult.

Később, az egyetem és a család miatt a természet fotózása háttérbe szorult, de a természet és a fotózás szeretete megmaradt.

A digitális technika megjelenésével új lehetőség adódott. Szabadon kísérletezhettem, szinte azonnal láttam az eredményt. Egyre gyakrabban merült fel bennem a tanulás igénye. Így találtam rá a fotooktatas.hu oldalra a neten. Azonnal megtetszett. Amikor már több szabadidővel rendelkeztem, 2012-ben, beiratkoztam a természetfotó tanfolyamra. Egy új világ nyílt ki előttem, rengeteg új ismeret, az addig ismert dolgok rendszerezése, fotózási lehetőségek kitágulása, és nem utolsó sorban nagyon jó tanárok és fotós társak megismerése. Ezúton is köszönöm nekik.

2014-ben felvettek a Vadvilág Fotóklubba, ezáltal tovább bővültek a lehetőségeim, ismereteim. Amikor tehetem, velük tartok workshopokra. A tájfotózás az egyik kedvencem. A másik, a madarak. Imádom figyelni őket, tanulmányozni a viselkedésüket.

2018-ban – egy barátom bíztatására –  el kezdtem FIAP pályázatokra képeket küldeni, és nagy örömömre  másoknak is tetszettek a képeim.

2019-ben megkaptam az AFIAP, majd 2020-ban az EFIAP minősítést.

Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhattam ehhez a közösséghez. Köszönöm Mindenkinek!

7
error: vadvilag.hu