vadvilág magyar természetfotósok egyesülete

Dr. Horváth Erzsébet:

Bemutatkozás:

Horváth Erzsébet vagyok, állatorvos, és hobbi természetfotós.

Igaz, hogy már gyermekkorom óta fotózom, Pajtás géppel kezdtem, fekete-fehér képek, majd diaképek, színes fényképek, és videók után belecsöppentem a digitális fotózásba.

2013-ban egy előadáson Suhayda László képeit látva, majd Perényi János biztatására beiratkoztam a „fotooktatas.hu” tanfolyamára, és meg is tanultam fényképezni.

Köszönöm kedves tanáraimnak: Imre Tamásnak és Anikónak, Krivánszky Árpádnak, és messze nem utolsó sorban „Szekinek” (Szekeres Jánosnak), hogy egy új világot nyitottak meg előttem, így a természetben olyan dolgokat is észreveszek, ami mellett eddig simán elmentem. Részt vettem jónéhány fotó workshop-on: Izland, Toscana, Norvégia, Dél-Afrika, Anglia, Erdély, Provance és Camarque gyönyörű tájain.

Nagyszerű fotós társakra leltem, akikkel öröm együtt fotózni.

2019-ben indultam a Varázslatos Magyarország havi pályázatain, és az 1350 pályázó között, az összesített pontok alapján a 24. helyen végeztem, így 1 képpel bekerültem az éves kiadványba. Néhány fényképpel évek óta szerepelek a Cseh-Magyar fotókiállításon.

A Vadvilág Fotóklub tagjaként indulok az év végi pályázatokon, időnként 1-1 képem bekerül az első 5 közé. Jégmadaras képem szerepel a Vadvilág fotókiállításain.

A fényképezés azóta már nemcsak hobbimmá, hanem szenvedélyemmé is vált.

2020. decemberében szerettem volna megjelenni első, önálló természet-fotó kiállításommal, de a Covid járvány ezt keresztülhúzta. 1 évvel később sikerült megvalósítani a kiállítást az AJAMK-ban.

Egyetértek Várady Béla „Fotológussal”, aki szerint:

„A fotózás olyan műfaj, amiről azt vallom, hogy csak elkezdeni lehet, abbahagyni soha”.

7
error: vadvilag.hu